Yönetim Kurulumuzca

Yönetim Kurulumuz Aralık ayında, ilçelerimizdeki eczacılarımızla bir araya gelmek, sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm önerilerini görüşmek üzere 3 büyük ilçemizde; yakın ilçelerden eczacılarımızın da katılımıyla İlçe Toplantıları gerçekleştirdi. 6 Aralık tarihinde Tavşanlı'da, 7 Aralık'ta Simav'da ve 14 Aralık'ta Gediz'de meslektaşlarımızla bir araya geldik. Toplantılarımıza katılım sağlayan, fikir ve düşüncelerini bizlerle paylaşan tüm üyelerimize teşekkür ederiz. İlçe Toplantıları belirli aralıklarla devam edecektir.

Yakın zamanda açılan Çağla, Öztürk ve Ayşem Eczanesi ziyaret edildi, aramıza katılan meslektaşlarımıza hem tavsiyelerde bulunuldu hem de eczacılarımızınfikirleri alındı. Meslektaşlarımıza hem meslek hayatlarında hem de özel hayatlarında başarılar dileriz.

Türk Eczacıları Birliği'nce TİTCK'nın hazırladığı reçetesiz temin edilebilecek ilaçlar listesi hakkında sunulacak görüş hakkında,Oda Yönetim Kurulu'muzun görüş ve önerileri Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ile paylaşıldı.

Komisyonlarımızca

Sosyal Aktivite Komisyonu bu ayki Sinema Etkinliği'ni son günlerin popüler komedi filmi Aile Arasında'ya, 12 Aralık'ta birlikte giderek gerçekleştirdi. Bu kararımızda yayınlanan ankette en çok tercihi komedi kategorisinin alması etkili oldu. Hem etkinliğimize katılan hem de anketimize katılan meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Anketimiz halen yayındadır ve faaliyetlerimizin belirleyicisi olmaya devam edecektir.

SUT Komisyonu'nun belirli konular üzerine çalışmalar hazırlama kararını daha önce paylaşmıştık. Komisyonumuzun ilk çalışması olan "Beslenme Solüsyonlarının Ödenme Koşulları"18 Aralık tarihinde web sitemizde yayınlandı. Yİne farklı başlıklarda çalışmalarımız devam etmektedir ve tamamlandıkça paylaşılacaktır.

Sıralı Dağıtım Komisyonu üyelerimizden gelen talepleri de göz önünde bulundurarak ihtiyaçlar doğrultusunda bazı sıralarda limit değişiklikleri yapılmasını kararlaştırdı. İl merkezindeki Jandarma Er sırası çıkan reçetelerin azalmış olması dolayısıyla,hasta mağduriyetinin önüne geçilmesi amacıylasıradan çıkarılarak aylık üst limitli tura geçirildi.

Eğitim Komisyonu Aralık ayında tam 4 eğitim düzenledi. 21 ve 22 Aralık'ta Eczane Teknisyenleri'ne yönelik Tıbbi Malzemelerin Medula'ya Girişi ve Ödenme Şartları konulu eğitim Kantaroğlu Medikal'in de katkısı ile gerçekleştirildi. 23 ve 24 Aralık'ta ise TEB Akademi Başkanı Sayın Prof. Dr. Ecz. Tayfun UZBAYhocamızın eğitmenliğinde "Antidepresanlar ve Cinsel İşlev Bozuklukları" ve "Madde Bağımlılığı" konulu eğitimler gerçekleştirildi. Katılımın beklenenin üzerinde gerçekleştiği eğitim hem hocamızı, hem katılımcıları hem de komisyonumuzu son derece memnun etti. Tüm meslektaşlarımıza teşekkür eder, bu eğitimlere katılamayanları sonraki eğitimlerde aramızda görmekten duyacağımız mutluluğu belirtmek isteriz.

Emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

35. Bölge Kütahya Eczacı Odası