Yönetim Kurulumuzca

Oda başkanımız S.Cahit CEYLAN Ankara'da TEB 41. Dönem Birinci Başkanlar Danışma Toplantısı'na katılım sağladı. Bu toplantının ardından ortak basın açıklaması yapıldı ve ardından söz konusu dönemde en önemli gündem maddelerimizden biri haline gelenreçetesiz satılabilecek ilaçlar uygulaması TİTCK tarafından süresiz olarak ertelendi.

TEB bünyesinde kurulacak 41. Dönem Komisyon Çalışmaları'nda odamız adına katkı verilmesi amacıyla üye teklifi yapıldı.

SGK ile yürütülen protokol görüşmelerinde değerlendirmeye alınmak üzere odamız Yönetim Kurulu'nca belirlenen tavsiyeler Türk Eczacıları Birliği'ne bildirildi.

Her iki yılda bir yapılan hassas terazilerin periyodik muayeneleri ile ilgili liste hazırlandı ve üyelerimize duyuruldu.

Miadı geçen ilaçlar sorunuyla ilgili birden fazla şirketle yapılan ve devam eden görüşmeler sonucunda en uygun teklifi veren şirketle anlaşma sağlandı. Üyelerimizin miadı geçen ilaçlarının imhasının odamız aracılığyla gerçekleştirilmesi süreci devam etmektedir.

Kütahya Belediye Başkanı Sayın Kamil Saraçoğlu Yönetim Kurulumuz'a iade-i ziyarette bulundu. Ziyaretinde il merkezindeki dev ekranda her gün nöbetçi eczanenin adı ve adresinin geçmesi için ilgili birimlere bilgi verildi. İlimiz ve ülkemizdeki genel gündem değerlendirildi.

Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Ahmet Hakan VURAL'a iade-i ziyarette bulunuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, ülkemizin güven ve huzur ortamını sağlamaya yönelik Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı Zeytin Dalı Harekatı hakkında bir basın açıklaması yapıldı.

Komisyonlarımızca

Eğitim Komisyonumuz yaptığı toplantıda hem 10 Şubat tarihinde odamızda düzenlenecek eğitimin son ayrıntılarını gözden geçirdi hem de önümüzdeki iki ayın eğitim takvimi düzenlendi. Kesinleşen eğitimler üyelerimizin mümkün olduğunca erken haberdar olabilmesi için en kısa zamanda duyurulacaktır.

SUT Komisyonumuz yaptığı Kan Ürünlerinin (İmmunoglobulinlerin) Kullanım Koşulları ve Ödenme Şartları hakkındaki çalışmasını yayınladı. Ay içerisinde sitemiz SUT Soru Cevap Modülü üzerinden 11 soru daha yanıtlandı.

Emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

35. Bölge Kütahya Eczacı Odası