Yönetim Kurulumuzca

Bu yılki Eczacılık Haftası’nın son yıllara göre daha dolu geçmesinin, üyelerimizin talebi bizim de arzumuz olması sebebiyle 14 Mayıs Haftası’nda 3 Eğitim, eğitimlerin bitiş gününde gala yemeği ve ertesi gün de Geleneksel Eczacı Pikniği planlandı. Eczacı Pikniği hava muhalefeti dolayısıyla ileri bir tarihe ertelendi.

14 Mayıs Eczacılık Bayramı günü Valilik Önünde Atatürk Heykeli’ne Çelenk Koyma Töreni Düzenlendi.

Kütahya İl Valisi Sayın Ahmet Hamdi NAYİR ziyaret edildi. Yapılan ziyarette mesleki gündemimizin, ilimizde ve tüm ilçelerimizde uygulanan mobil hizmetinin yanı sıra genel gündem hakkında değerlendirmeler de yapıldı.

Yine aynı gün ilimiz Belediye Başkanı Sayın Kamil SARAÇOĞLU da ziyaret edildi. Bu ziyarette de hem mesleğimiz hem de ilimiz hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Gala yemeğinde her yıl olduğu gibi meslekte 25. yılını tamamlayan meslektaşlarımıza plaket verildi.
Bu yıl ayrıcaodamızın kurucu başkanı, değerli büyüğümüz Ecz. Hasan Basri KALE'ye hizmetlerinden dolayı hazırlanan teşekkür plaketi; oda başkanımız Ecz. S. Cahit CEYLAN, meslek duayenlerimiz Ecz. Caner DOLAYLAR ve Ecz. Şerif BOYACI tarafından takdim edildi.

Yenilenen TEB-SGK Protokolü’nün eczacılarımızca doldurulup imzalanması, ek evraklarının tanzimi ve kuruma teslimatı düzenlenip gerçekleştirildi.

22 Mayıs’ta Ankara’da Türk Eczacıları Birliği Merkez Binasında gerçekleştirilen TEB Dermokozmetik Komisyonu Toplantısına komisyon üyesi Oda Saymanımız A. Nilay AKARSLAN katılım sağladı. Toplantıda hem dermokozmetik ürünlerin hem de tüm kişisel bakım ürünlerinin eczanelerde satışının artırılması, eczanelere bu alanda katkı sağlanması ve toplumda farkındalık yaratılması için görüşme yapıldı.

Ramazan Ayı münasebetiyle uzun zamandır gerçekleştirilmeyen ilçe iftarlarının yeniden hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

23 Mayıs tarihinde Gediz’de, 24 Mayıs’ta Simav’da ve 30 Mayıs’ta Tavşanlı’da yakın ilçelerden meslektaşlarımız ve ailelerinin de katılımıyla ilçe iftarları yapıldı. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.

Aylık faaliyet raporlarına üyelerimizden gelen olumlu tepki göz önüne alınarak bu raporların site içinde ayrı başlık altında yayınlanması kararlaştırıldı.

Komisyonlarımızca

Eğitim Komisyonumuz:

Mayıs ayı Eğitim Komisyonumuz için dopdolu geçti. İlk eğitim 8 Mayıs’ta Doç. Dr. Ayhan ALTINTAŞ tarafından verilen Tıbbi Çaylar ve Hazırlanışları konusuyla verildi.

9 Mayıs’ta ise Uzm. Ecz. Ahmet Nezihi PEKCAN; Geleceğin Majistral Eczaneleri konulu eğitimiyle odamızın konuğu oldu.

Son olarak da Prof. Dr. Özer PALA; Dereden Tepeden Güncel Tıp başlıklı eğitimiyle, günümüzde artan hastalıklar ve sebepleri hakkında, sohbet tadında bir eğitim düzenledi. Son eğitimimizin ardından Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Ecz. Fırat YAVUZ; Akılcı İlaç Kullanımı konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Bizim için değeri ayrı olan bu haftamızda bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz.

SUT Komisyonumuz

10 Mayıs 2018’de yayınlanan SUT Değişikliği ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar çalışması yapılıp sitemiz üzerinden yayınlandı. Bu düzenlemede açık olarak anlaşılmayan ve eczane tarafından uygulanması zor olan hükümler hakkında, ilgili kurumlara gönderilmesi için resmi yazılar hazırlandı.

Emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

35. Bölge Kütahya Eczacı Odası Yönetim Kurulu

Bu ay neler yaptık? 2018 Mayıs Ayı Faaliyet Raporu