Ege Eczacı Odaları Danışma Kurulu Toplantısı Çanakkale Eczacı Odasının ev sahipliğinde 28 Nisan 2007 tarihinde yapılmış ve aşağıdaki konuların eczacı kamu oyu ile paylaşılması kararı alınmıştır.
1.Sağlıkta dönüşüm sürecinde önemli tehditlerle karşı karşıya kalan mesleğimizin önümüzdeki dönemde etkin ve kararlı politikalar izlenmediği durumda önemli ve geri dönüşü zor kayıplara uğrayacağı açıktır. Bu süreçte üyeleriyle, odalarıyla bütünleşmiş ve tek yumruk olmuş bir örgüt yapısı geleceğimiz için son derece önemlidir.Bunu sağlamak üyesinin desteğini almış ,güven duyulan, sorunları ve çözüm önerilerini bilen, kararlı ve ekip çalışmasını benimseyen, güçlü bir meslek örgütünün oluşturulmasıyla mümkündür.Bizler eczacı tabanının talepleri doğrultusunda ve mesleki sorunlarımızın hızla çözümlenmesi için meslek örgütümüzün bütünleşmesi aşamasında örgütümüzün bu konuda duyarlılık göstereceğine tüm kalbimizle inanıyoruz.
2.Örnekleme yöntemi eczacı tabanında tedirginlik uyandırmıştır. Konunun eczacı örgütünde ayrıntıları ile tartışılması gereklidir. Örnekleme yönteminde doğru yöntem kullanıldığında ve örnek alınacak evren büyüdükçe sonucun gerçeğe yakınsadığı istatistik biliminin temel dayanaklarından biriyken, yöntemin doğrudan reddedilmesi değil, provizyon sisteminin ilaç uygulama talimatı ile uyumlu hale getirilmesi, reçete kontrolünün reçetenin sisteme doğru aktarılması noktasında olması, Eczacı kamuoyunda en yaygın endişe olan, alınan örneklemin evreni temsil yeteneğinin olmaması yani özellikle hata oranı yüksek reçetelerin incelenip, reçetelerin tamamının incelenmesiyle ortaya çıkacak olandan daha fazla kesinti yapılması ile ilgili kaygıları ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması sağlanmalıdır.
Örnekleme yöntemini kabul etmeyen meslektaşlarımıza zarar verecek ve tehdit içeren düzenlemelerin yapılmasına engel olunmalıdır.
Türk Eczacıları Birliği’nin Odalarımızdan görüş almanın yanında , örnekleme yöntemleri ve yapılacak olan denetimde en uygun örnekleme yönteminin tespiti konusunda uzmanlaşmış ülkemizin en yetkin İstatistik uzmanlarından danışmanlık hizmeti alması gereğini, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan tüm önerileri bu danışmanların görüşlerini aldıktan sonra yanıtlamasını ve konunun tüm detaylarıyla tarif edildiği bir yönetmelikle düzenlenmesi sırasında etkin rol üstlenilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
3.Özveri ile sağlık hizmetini sürdüren eczacılar kamu kurum ve kuruluşlarında geri ödemelerini zamanında alamamakta ve ekonomik sıkıntılar yaşamaktadırlar. Sözleşmede yer alan tüm hükümlere uyan meslektaşlarımızın resmi kurum ödemelerinin zamanında yapılması sağlanmalıdır. Eczacı kredi ve gecikme faizlerine mahkum edilmemelidir.
4.Yıllardır üzerinde çalışılan 6197 sayılı yasanın güncellenmesinde gelinen nokta kaygı vericidir. Önce vazgeçmezlerimizden birisi olan eczane açılış ve nakillerinden eczacı odalarında görüş alması maddesi taslaktan çıkarılmış olup ,bu günlerde nüfusa dayalı kısıtlama hükmü de taslaktan çıkarılmak istenmektedir. Özetle 6197 sayılı yasa taslağı çıkış noktasından ve beklentilerimizden çok uzaklaşmıştır. Yasanın kalan bölümleri eczacılık mesleğine ve halk sağlığına katkı sağlayacak özellikleri içermemektedir.
5.YÖK ve Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eczacıların özlük hakları konusunda ve Kamuda çalışan tüm eczacı meslektaşlarımız arasında ücret eşitliği sağlamak üzere çalışma yapılmalıdır.
6. Ülke siyasetinde yaşananlar sonrasında ;Ege Eczacı Odaları olarak laik demokratik Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyor, Eczacı meslek örgütü olarak duyarlı tavrımızı her koşulda sürdüreceğimizi ifade ediyoruz.
TEB 3. Bölge İzmir Eczacı Odası
TEB 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası
TEB 15. Bölge Isparta –Burdur Eczacı Odası
TEB 16. Bölge Denizli Eczacı Odası
TEB 21. Bölge Aydın Eczacı Odası
TEB 29. Bölge Manisa Eczacı Odası
TEB 30. Bölge Balıkesir Eczacı Odası
TEB 32. Bölge Muğla Eczacı Odası
TEB 33. Bölge Afyon Eczacı Odası
TEB 35. Bölge Kütahya Eczacı Odası
TEB 36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası
TEB 46. Bölge Uşak Eczacı Odası